Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane brokułemETAP 1:
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na sito, żeby obciekły i wystygły.
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przekroić w poprzek, w ząbki, tak żeby powstał kapturek.
Wyjąć żółtka. W miseczce rozetrzeć widelcem brokuły i żółtka. Dodać czubricę i szczyptę soli.
Masę nałożyć do białka. Można łyżeczką, ale chyba wygodniej jest użyć rękawa cukierniczego.
Przyłożyć drugą część białka i docisnąć.
Można udekorować wg fantazji. Np. zrobić oczy z ziela angielskiego i dziobki z marchewki, i mamy gotowe pisklaki.
Smacznego, miłej zabawy.
Bo
Ewuniu, masz świetne pomysły :-) podziwiam :-)
ewaeu
Dziękuję Bożenko ...:)