Sposób przygotowania:
Placuszki z wędzonego łososia i makaronu
Ugotowany wcześniej i ostudzony drobny makaron (najlepiej nitki do rosołu) rozgnieść widelcem z dodatkiem całego jajka. Łososia wędzonego podzielić na mniejsze kawałki i zmiksować z drugim jajkiem oraz przyprawami i chrzanem.
Połączyć masę łososiową z makaronem i doprawić do smaku. Dodać niewielką ilość grysiku kukurydzianego - dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut do spęcznienia.
Na patelni roztopić masło klarowane i dolać oleju rzepakowego - na lekko rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta, rozpłaszczyć i smażyć z obu stron na rumiano. W trakcie smażenia można nakryć pokrywką, aby placuszki nie wysychaly.
Podawać z ulubionym sosem.
Połączyć masę łososiową z makaronem i doprawić do smaku. Dodać niewielką ilość grysiku kukurydzianego - dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut do spęcznienia.
Na patelni roztopić masło klarowane i dolać oleju rzepakowego - na lekko rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta, rozpłaszczyć i smażyć z obu stron na rumiano. W trakcie smażenia można nakryć pokrywką, aby placuszki nie wysychaly.
Podawać z ulubionym sosem.