Sposób przygotowania:
Jabłkowo kokosowe muffinki
W rondelku rozpuścić margarynę i odstawić ją na chwilę do przestygnięcia. Zimną, wystudzoną margarynę wymieszać z mlekiem i jajkami. W osobnym naczyniu, misce połączyć, wymieszać razem mąkę, biały i waniliowy cukier, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Wymieszane razem mleko, margarynę i jajka przelać do miski z wymieszanymi produktami sypkimi, proszkowanymi. Wszystkie składniki w misce dokładnie wymieszać. Jabłka obrać ze skórek i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Dodać pokrojone jabłka do miski z wymieszanymi wcześniej pozostałymi składnikami potrzebnymi do przygotowania muffinek. Dodane jabłka delikatnie wmieszać do surowego jeszcze ciasta. Blaszkę do pieczenia muffinek wyścielić papierowymi foremkami, papilotkami. Nalewać surowe jabłkowo – kokosowe ciasto do foremek. Blaszkę z wypełnionymi ciastem wszystkimi otworami na muffiny wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki przez 30 minut.