Sposób przygotowania:
Babeczki z kajmakiem i budyniemETAP 1:
Wszystkie składniki na cisto kruche umieścić w misce i zagnieść z nich jednolite ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez godzinę po czym rozwałkować na placek o grubości 4-5 mm.
Z ciasta wycinać szklanka kółka i wylepiać nimi foremki do babeczek. Babeczki piec na rumiano w 180 stopniach (ok. 15-20 minut). Wystudzić i wyjąć z foremek.
Masę kajmakową można umieścić na kilka minut w gorącej wodzie żeby lepiej się nakładała. Nałożyć porcje masy do babeczek. Poutykać połówki orzeszków. Budyń ugotować jak w instrukcji na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka o 0,5 szkl. i dodając do budyniu łyżeczkę mąki. Wystudzić i zmiksować z masłem. Przełożyć do szprycy i udekorować babeczki.
Wierzch posypać posypką czekoladową. Babeczki schłodzić w lodówce.