Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z budyniem, truskawkami i rabarbarem
Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukier, śmietanę oraz pokrojone na kawałki masło.
Wyrabiamy jednolite ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części, większą i mniejszą.
Mniejszą część zamrażamy.
Większą wykładamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Proszek budyniowy mieszamy w szklance mleka wraz z cukrem waniliowym, resztę mleka zagotowujemy.
Rozmieszany proszek wlewamy do mleka, energicznie mieszając.
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z mąką ziemniaczaną.
Oczyszczone truskawki także kroimy w kostkę.
Na ciasto kruche wykładamy rabarbar z truskawkami, zalewamy budyniem.
Wierzch posypujemy zamrożonym wcześniej, startym na tarce o grubych oczkach kruchym ciastem.
Pieczemy około 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Wyrabiamy jednolite ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części, większą i mniejszą.
Mniejszą część zamrażamy.
Większą wykładamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Proszek budyniowy mieszamy w szklance mleka wraz z cukrem waniliowym, resztę mleka zagotowujemy.
Rozmieszany proszek wlewamy do mleka, energicznie mieszając.
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z mąką ziemniaczaną.
Oczyszczone truskawki także kroimy w kostkę.
Na ciasto kruche wykładamy rabarbar z truskawkami, zalewamy budyniem.
Wierzch posypujemy zamrożonym wcześniej, startym na tarce o grubych oczkach kruchym ciastem.
Pieczemy około 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
mocsłodkości
Martyna12
Super, smacznego :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2