Sposób przygotowania:
Staromodne babeczki z budyniem
Ciasto:
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Chłodzimy co najmniej dwie godziny w lodówce. Ciasto wałkujemy. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdy kawałek ponownie wałkujemy. Wykrawamy z niego wierzch naszej babeczki. Z pozostałego ciasta wylepiamy brzegi foremki.
Budyń czekoladowy:
Wrzącą wodą zalewamy gotowy budyń czekoladowy. Studzimy.
Na podpieczone babeczki układamy po łyżce gotowego budyniu. Przykrywamy wyciętym krążkiem. Dobrze zlepiamy babeczki. Babeczki pieczemy około 10 minut w 190 stopniach. Ostrożnie wyjmujemy z foremek, jak jeszcze są ciepłe. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Chłodzimy co najmniej dwie godziny w lodówce. Ciasto wałkujemy. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdy kawałek ponownie wałkujemy. Wykrawamy z niego wierzch naszej babeczki. Z pozostałego ciasta wylepiamy brzegi foremki.
Budyń czekoladowy:
Wrzącą wodą zalewamy gotowy budyń czekoladowy. Studzimy.
Na podpieczone babeczki układamy po łyżce gotowego budyniu. Przykrywamy wyciętym krążkiem. Dobrze zlepiamy babeczki. Babeczki pieczemy około 10 minut w 190 stopniach. Ostrożnie wyjmujemy z foremek, jak jeszcze są ciepłe. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.