Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z masą serowo borówkową
Mąki przesiać na stolnicę zrobić kopczyk dodać żółtka, zimne masło i posiekać nożem. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Uformować kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić foremki i piec około 15 minut w 180 stopniach. Letnie babeczki wyjąć z foremek i studzić na metalowej kratce. Zimne babeczki napełnić masą serowo borówkową i odłożyć do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i zmiksować. Za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki na każdej babeczce zrobić kleks z bitej śmietany. Masa serowo borówkowa Borówki z sokiem cytryny i cukrem pudrem zmiksować na mus. Serek z jogurtem naturalnym rozmieszać trzepaczką na gładką masę.Dodać sos borówkowy i wymieszać. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu wlać do masy serowo borówkowej i wymieszać. Masę włożyć do lodówki jak zacznie tężeć napełnić kruche babeczki i pozostawić do stężenia masy. Bita śmietana Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
mocsłodkości