Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z masą budyniową i owocami
Zaczynamy od ciasta.
Do misy malaksera dajemy miękkie masło i ubijamy je na puch. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie wrzątek i żółtka. Miksujemy. Na koniec dodajemy sól i mąkę . Ubijamy chwilę . Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na ok 40 min.
Gotujemy budynie.
Zagotowujemy 2 szklanki mleka. Do trzeciej dodajemy żółtka - mieszamy - dodajemy cukier. Mieszaninę wlewamy na wrzące mleko. Mieszamy. Odstawiamy aby budyń wystygł. Masło ubijamy dodając zimny budyń.
Foremki wyklejamy ciastem. Nie trzeba smarować. Wstawiamy do piekarnika do zarumienienia. Do zimnych babeczek nakładamy masę za pomocą worka cukierniczego.
Ozdabiamy kawałkami owoców i posypką .
Do misy malaksera dajemy miękkie masło i ubijamy je na puch. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie wrzątek i żółtka. Miksujemy. Na koniec dodajemy sól i mąkę . Ubijamy chwilę . Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na ok 40 min.
Gotujemy budynie.
Zagotowujemy 2 szklanki mleka. Do trzeciej dodajemy żółtka - mieszamy - dodajemy cukier. Mieszaninę wlewamy na wrzące mleko. Mieszamy. Odstawiamy aby budyń wystygł. Masło ubijamy dodając zimny budyń.
Foremki wyklejamy ciastem. Nie trzeba smarować. Wstawiamy do piekarnika do zarumienienia. Do zimnych babeczek nakładamy masę za pomocą worka cukierniczego.
Ozdabiamy kawałkami owoców i posypką .