Sposób przygotowania:
Babeczki orzechowe
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i orzechami. Dodać żółtko i masło, posiekać i zagnieść ciasto, zawinąć w folię, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 12-15 minut. Krem: Całe jajko ubić z cukrem i cukrem z wanilią nad garnkiem z gotującą się wodą. Następnie zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę dodając po łyżce masy jajecznej. Doprawić do smaku sokiem z cytryny Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Upieczone, zimne babeczki napełnić tężejącą galaretką, ozdobić masą waniliową, czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i orzechami w polewie.
marietta