Sposób przygotowania:
Babeczki z kawałkami czekolady
Czekoladę rozdrabniamy w Thermomixie (na kwadraciki), ścieramy na tarce lub kroimy ostrym nożem na kawałki.
Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy olej, olejek rumowy i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do momentu połączenia się składników.
Nakładamy łyżką ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy papilotki do połowy, wsypujemy większość czekolady, wylewamy resztę ciasta i posypujemy wierzch pozostałą czekoladą.
Pieczemy muffinki przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy olej, olejek rumowy i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do momentu połączenia się składników.
Nakładamy łyżką ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy papilotki do połowy, wsypujemy większość czekolady, wylewamy resztę ciasta i posypujemy wierzch pozostałą czekoladą.
Pieczemy muffinki przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.