Sposób przygotowania:
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj masło i dokładnie posiekaj całość nożem. Do tak połączonych składników dodaj cukier, mielone migdały, śmietanę, starte i ugotowane wcześniej żółtka oraz żółtka surowe, wszystko razem zagnieć.
Gotowe ciasto zawiń w folię i wstaw do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podziel na cztery części, jedną z nich zamroź a pozostałe trzy rozwałkuj na stolnicy.
Na rozwałkowane ciasto wyłóż pokrojony rabarbar, całość posyp cukrem, tartym mrożonym ciastem i płatkami migdałowymi. ciasto piecz 40min w 170stop.
Gotowe ciasto zawiń w folię i wstaw do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podziel na cztery części, jedną z nich zamroź a pozostałe trzy rozwałkuj na stolnicy.
Na rozwałkowane ciasto wyłóż pokrojony rabarbar, całość posyp cukrem, tartym mrożonym ciastem i płatkami migdałowymi. ciasto piecz 40min w 170stop.