Sposób przygotowania:
Makowiec z jabłkami
Mak parzymy i mielimy w maszynce. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy ostudzoną margarynę oraz kaszę mannę.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Odciskamy je z nadmiaru soku.
Łączymy i mieszamy wszystkie składniki. Przekładamy masę do wyłożonej papierem blachy. Pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Odciskamy je z nadmiaru soku.
Łączymy i mieszamy wszystkie składniki. Przekładamy masę do wyłożonej papierem blachy. Pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową.