szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki z kremem budyniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Babeczki z pysznym kremem budyniowym. Połowa z powidłami, a druga z orzechami, nigdy nie wiesz na co trafisz ;-)

Babeczki z kremem budyniowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z kremem budyniowym

 

  • 18 gotowych kruchych babeczek
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 80 g masła
  • 1 łyżka mąki
  • 4,5 łyżeczki powideł śliwkowych
  • kilka orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem budyniowym
Babeczki rozkładamy na talerzu, ja do połowy dałam pokruszone orzechy a do drugiej połowy po pół łyżeczki powideł. W garnku podgrzewamy 3/4 mleka z masłem na krem budyniowy. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Gdy masło z mlekiem zaczną się gotować, wlać do garnka rozmieszany w reszcie mleka budyń. Chwilę gotować całość, cały czas mieszając. Masę odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu napełniamy masą ciasteczka za pomocą szprycy. Na koniec posypujemy startymi na drobnej tarce orzechami i dekorujemy cząstkami owoców. Ja przechowuje w lodówce.
Babeczki z kremem budyniowym
Potrzebne skłądniki to babeczki, budyń, mleko, mąka, cukier, orzechy...
Babeczki z kremem budyniowym
Babeczki rozkładamy i dajemy po pół łyżeczki powideł lub pokrojone orzechy.
Babeczki z kremem budyniowym
Wypełniamy kremem.
Babeczki z kremem budyniowym
Babeczki

Tagi:

babeczki