Sposób przygotowania:
Babeczki z lukrem
Zrobić najprostszy lukier:
Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny.
Dynię pokroić na małe kawałki. Następnie zmiksować. Jajka utrzeć z cukrem i olejem. Dodać zmiksowaną dynię, razem wymieszać dokładnie. Następnie dodać wodę, proszek do pieczenia, mielone goździki i mąkę.
Miksujemy wszystkie składniki.
Posmarować foremki i włożyć do połowy ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni. Piec 25 minut.
Upieczone babeczki polać lukrem, posypać kolorową posypką do ciast.
Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny.
Dynię pokroić na małe kawałki. Następnie zmiksować. Jajka utrzeć z cukrem i olejem. Dodać zmiksowaną dynię, razem wymieszać dokładnie. Następnie dodać wodę, proszek do pieczenia, mielone goździki i mąkę.
Miksujemy wszystkie składniki.
Posmarować foremki i włożyć do połowy ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni. Piec 25 minut.
Upieczone babeczki polać lukrem, posypać kolorową posypką do ciast.