Sposób przygotowania:
Orzeszki - ciasteczka z PRL-u
Skorupki z ciasta:
Masło należy rozpuścić i ostudzić. Następnie wszystkie składniki dokładnie zagnieć i podzielić na kuleczki o średnicy 1 cm.
Patelnię rozgrzać i przed pierwszym smażeniem posmarować odrobiną oleju. W zagłębieniach umieścić kulki z ciasta, patelnię zamknąć i dociskając odczekać 30-60 sekund - aż ciasteczka będą lekko zarumienione.
Krem:
Masło roztopić i wymieszać z cukrem, wodą i kakao. Po lekkim przestudzeniu do masy wsypać (stopniowo, energicznie mieszając) mleko w proszku. Na końcu całość połączyć z posiekanymi orzechami i odczekać do zgęstnienia kremu.
Puste połówki orzeszków napełnić nadzieniem i złożyć.
Masło należy rozpuścić i ostudzić. Następnie wszystkie składniki dokładnie zagnieć i podzielić na kuleczki o średnicy 1 cm.
Patelnię rozgrzać i przed pierwszym smażeniem posmarować odrobiną oleju. W zagłębieniach umieścić kulki z ciasta, patelnię zamknąć i dociskając odczekać 30-60 sekund - aż ciasteczka będą lekko zarumienione.
Krem:
Masło roztopić i wymieszać z cukrem, wodą i kakao. Po lekkim przestudzeniu do masy wsypać (stopniowo, energicznie mieszając) mleko w proszku. Na końcu całość połączyć z posiekanymi orzechami i odczekać do zgęstnienia kremu.
Puste połówki orzeszków napełnić nadzieniem i złożyć.
gusia1000
mariwanna
BozenaMatuszczyk
ankaszym
CORAL