kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 993]

Babeczki z masą orzechową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne babeczki o smaku orzechowym. Proste w przygotowaniu wystarczy tylko wymieszać łyżką. Babeczki orzechowe polecam do kawy.

Babeczki z masą orzechową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z masą orzechową

 

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3 łyżki z dużym czubkiem masy orzechowej
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • silikonowe foremki
  • blaszka

Sposób przygotowania:

Babeczki z masą orzechową
Do miski wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładamy masę orzechową, wybite jajko i wlewamy mleko. Mieszamy dokładnie łyżką lub miksujemy. Do silikonowych foremek wkładamy po 1 łyżce ciasta. Foremki wstawiamy do blaszki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Przed podaniem obficie posypujemy cukrem pudrem.
Babeczki z masą orzechową
Do miski przekładamy masę orzechową i wsypujemy mąkę.
Babeczki z masą orzechową
Następnie do miski dodajemy wybite jajko.
Babeczki z masą orzechową
Do miski dolewamy mleko i mieszamy do połączenia.
Babeczki z masą orzechową
Silikonowe foremki z ciastem wstawiamy do blaszki.