Sposób przygotowania:
Babeczki orzechowe z masą kokosową
Przygotowanie babeczek
Mielimy orzechy najlepiej żeby były jeszcze kawałki.
Zimne masło kroimy najlepiej na desce nożem w kostkę. Do miski wkładamy wszystkie składniki potrzebne do ciasta posiekane masło. Zagniatamy ciasto ręką chłodzimy w lodówce np 30 minut.
Schłodzone ciasto wałkujemy wycinamy odpowiedniej wielkości krążki i wylepiamy posmarowane foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy około 20 minut studzimy.
Przygotowanie nadzienia do babeczek:
Do garnka wlewamy mleko zagotowujemy. Do mleka wsypujemy wiórki kokosowe i cukier mieszamy cały czas, aby masa się nam nie przypaliła. Gotujemy dosyć długo około 15 minut do odparowania mleka. Masę zdejmujemy z kuchenki dodajemy pokrojone masło mieszamy aż się rozpuści.
Do zimnych babeczek do środka dajemy po trochę dzemu z czarnej porzeczki lub inny ulubiony. Na to nakładamy masę kokosową trochę formujemy. Gdy masa wystygnie babeczki polewamy polewą czekoladową.
POLECAM!!!
Mielimy orzechy najlepiej żeby były jeszcze kawałki.
Zimne masło kroimy najlepiej na desce nożem w kostkę. Do miski wkładamy wszystkie składniki potrzebne do ciasta posiekane masło. Zagniatamy ciasto ręką chłodzimy w lodówce np 30 minut.
Schłodzone ciasto wałkujemy wycinamy odpowiedniej wielkości krążki i wylepiamy posmarowane foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy około 20 minut studzimy.
Przygotowanie nadzienia do babeczek:
Do garnka wlewamy mleko zagotowujemy. Do mleka wsypujemy wiórki kokosowe i cukier mieszamy cały czas, aby masa się nam nie przypaliła. Gotujemy dosyć długo około 15 minut do odparowania mleka. Masę zdejmujemy z kuchenki dodajemy pokrojone masło mieszamy aż się rozpuści.
Do zimnych babeczek do środka dajemy po trochę dzemu z czarnej porzeczki lub inny ulubiony. Na to nakładamy masę kokosową trochę formujemy. Gdy masa wystygnie babeczki polewamy polewą czekoladową.
POLECAM!!!
Bo
gusia1000