Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z masa orzechową
Z mąki, margaryny, cukru, żółtka i śmietany zagnieść ciasto, schłodzić i rowałkować. Wyciąć krążki i wykleić nimi foremki na babeczki. Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (ok. 15-20 minut).
Orzechy zmielić. Mleko i cukier zagotować, dodać orzechy, smażyć kilka minut, a następnie wystudzić. Masło utrzeć na puch i połączyć z wystudzonymi orzechami.
Wiśnie osączyć z syropu. Część babeczek wypełnić wiśniami, a część orzechami. Nałożyć masę.
Babeczki udekorować wiśniami i orzechami.
Schłodzić przed podaniem.
Smacznego.
Orzechy zmielić. Mleko i cukier zagotować, dodać orzechy, smażyć kilka minut, a następnie wystudzić. Masło utrzeć na puch i połączyć z wystudzonymi orzechami.
Wiśnie osączyć z syropu. Część babeczek wypełnić wiśniami, a część orzechami. Nałożyć masę.
Babeczki udekorować wiśniami i orzechami.
Schłodzić przed podaniem.
Smacznego.