czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Kruche babeczki z masa orzechową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche babeczki z kremem z orzechów włoskich to raj dla podniebienia, jak dla mnie połączenie idealne.

Kruche babeczki z masa orzechową

Składniki:

Kruche babeczki z masa orzechową

ciasto:

masa:

dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z masa orzechową
Z mąki, margaryny, cukru, żółtka i śmietany zagnieść ciasto, schłodzić i rowałkować. Wyciąć krążki i wykleić nimi foremki na babeczki. Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (ok. 15-20 minut).

Orzechy zmielić. Mleko i cukier zagotować, dodać orzechy, smażyć kilka minut, a następnie wystudzić. Masło utrzeć na puch i połączyć z wystudzonymi orzechami.

Wiśnie osączyć z syropu. Część babeczek wypełnić wiśniami, a część orzechami. Nałożyć masę.

Babeczki udekorować wiśniami i orzechami.

Schłodzić przed podaniem.

Smacznego.