Sposób przygotowania:
Babeczki z niebieskim kremem i galaretką
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gorącej wody. Wlać do płaskiego naczynia. Pozostawić do całkowitego stężenia.
Następnie wyjąć, przełożyć na deseczkę i pokroić w małą kostkę. Zagotować 2 szkl. mleka z cukrami. W 1 szkl. zimnego mleka rozprowadzić budynie. Wlać na gotujące się mleko i ciągle mieszając ugotować gęsty budyń.
Ściągnąć z ognia i pozostawić do przestudzenia. Masło utrzeć na puch i ciągle ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Na końcu do masy ucierając dodawać po parę kropli barwnika niebieskiego do uzyskania ładnego pożądanego niebieskiego koloru.
Gotowe babeczki napełniamy kremem robiąc rozetkę za pomocą szprycy. Na wierzchu układamy po kostce galaretki. Posypujemy babeczki cukrową posypką.
Następnie wyjąć, przełożyć na deseczkę i pokroić w małą kostkę. Zagotować 2 szkl. mleka z cukrami. W 1 szkl. zimnego mleka rozprowadzić budynie. Wlać na gotujące się mleko i ciągle mieszając ugotować gęsty budyń.
Ściągnąć z ognia i pozostawić do przestudzenia. Masło utrzeć na puch i ciągle ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Na końcu do masy ucierając dodawać po parę kropli barwnika niebieskiego do uzyskania ładnego pożądanego niebieskiego koloru.
Gotowe babeczki napełniamy kremem robiąc rozetkę za pomocą szprycy. Na wierzchu układamy po kostce galaretki. Posypujemy babeczki cukrową posypką.
marietta