Sposób przygotowania:
Babeczki z musem i malinami
Mus truskawkowy: Truskawki wsypać do garnka, wlać 1-2 łyżki wody, zagotować. Wsypać cukier i galaretkę, wymieszać i zmiksować. Odłożyć do stężenia. Ciasto: Mąkę pszenną i kukurydzianą wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać jajko, cukier waniliowy, cukier puder, śmietanę i skórkę pomarańczową. Zagnieść ciasto, zawinąć z folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, foremką wycinać ciasteczka i wkładać do foremek muffinkowych. Docisnąć, nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.Upieczone wyjąć z foremek, ułożyć na siatce, ostudzić, zalać musem truskawkowym, pozostawić do stężenia. Krem: Zimną śmietanę ubić, wsypać gotowy krem waniliowy, delikatnie połączyć. Krem włożyć do rękawa cukierniczego, ozdobić babeczki, ułożyć maliny.