Sposób przygotowania:
Babeczki z musem brzoskwiniowym
Ciasto - w misce mieszamy mąkę, cukier, rozpuszczone masło, żółtka. Całość ubijamy mikserem na gładkie ciasto, pod koniec zagnieść ciasto rękoma i włożyć na stolnicę. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto, wykrawamy kółeczka i wylepiamy nimi foremki. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180.Mus - miksujemy brzoskwinie, podgrzewamy wsypujemy galaretkę mieszamy odkładamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy galaretkę w 1/2 szklanki wody. Ubijamy kremówkę wlewamy galaretkę - mieszamy. ( Odkładamy 10 łyżek masy). Masę nakładamy do babeczek odkładamy do zastygnięcia, na wierzch kładziemy mus. Odłożoną masą dekorujemy wokoło babeczki robiąc rozetki.
marietta