Sposób przygotowania:
Babeczki z płynną czekoladą z pomarańczową nutą
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st.C.
Z pomarańczy wyciskamy sok. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy sok z pomarańczy, dodajemy masło, roztapiamy. Lekko studzimy. Dodajemy mąkę, cukier i jajka, miksujemy do połączenia składników.
Foremki natłuszczamy, posypujemy dno i ścianki kakao. Ciasto wylewamy do foremek, babeczki wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok. 12-14 minut. Sprawdzamy, czy ciastko z zewnątrz jest dopuszczone, a w środku jest płynne nadzienie.
Z pomarańczy wyciskamy sok. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy sok z pomarańczy, dodajemy masło, roztapiamy. Lekko studzimy. Dodajemy mąkę, cukier i jajka, miksujemy do połączenia składników.
Foremki natłuszczamy, posypujemy dno i ścianki kakao. Ciasto wylewamy do foremek, babeczki wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok. 12-14 minut. Sprawdzamy, czy ciastko z zewnątrz jest dopuszczone, a w środku jest płynne nadzienie.