zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babeczki z mini lentilkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Coś dla łasuchów czyli babeczki z małymi lentilkami. Szybko, smacznie, kolorowo. Całość smaku dopełnia pyszny sos do deserów wiśniowy.

Babeczki z mini lentilkami

Składniki:

Babeczki z mini lentilkami

 

  • /2 szk oleju kokosowego ( ilość roztopionego oleju )
  • 250 g mąki pszennej typ 500
  • 3/4 szk mleka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 12 łyżeczek mini lentilek
  • sos do deserów wiśniowy

Sposób przygotowania:

Babeczki z mini lentilkami
Przygotować dwie miski. Do jednej wsypać suche składniki i wymieszać a do drugiej wbić jajka, wlać olej i mleko i też wymieszać. Potem do płynnych składników wsypać suche i znów wymieszać.

Do wgłębień formy na babeczki powkładać papilotki i do każdej nałożyć po łyżce ciasta. Następnie nałożyć po łyżce łyżeczce lentilek a potem lentilki zakryć drugą łyżką ciasta.

Część babeczek zrobić tak, że na wierzchu dodać lentilki i lekko je docisnąć aby w trakcie pieczenia gdy babeczki będą wyrastały lentilki nie pospadały.

Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach.

Przed podaniem babeczki polać polewą wiśniową.