Sposób przygotowania:
Babeczki z mini lentilkami
Przygotować dwie miski. Do jednej wsypać suche składniki i wymieszać a do drugiej wbić jajka, wlać olej i mleko i też wymieszać. Potem do płynnych składników wsypać suche i znów wymieszać.
Do wgłębień formy na babeczki powkładać papilotki i do każdej nałożyć po łyżce ciasta. Następnie nałożyć po łyżce łyżeczce lentilek a potem lentilki zakryć drugą łyżką ciasta.
Część babeczek zrobić tak, że na wierzchu dodać lentilki i lekko je docisnąć aby w trakcie pieczenia gdy babeczki będą wyrastały lentilki nie pospadały.
Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem babeczki polać polewą wiśniową.
Do wgłębień formy na babeczki powkładać papilotki i do każdej nałożyć po łyżce ciasta. Następnie nałożyć po łyżce łyżeczce lentilek a potem lentilki zakryć drugą łyżką ciasta.
Część babeczek zrobić tak, że na wierzchu dodać lentilki i lekko je docisnąć aby w trakcie pieczenia gdy babeczki będą wyrastały lentilki nie pospadały.
Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem babeczki polać polewą wiśniową.