Sposób przygotowania:
Babeczki z miodem i świeżą żurawiną
Do misy robota wrzucić masło i cukier. Zmiksować na puszystą masę. Dodawać kolejno jajka, po każdym dokładnie miksując. Wlać miód i melasę i znowu dokładnie zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Do szklanki wlać mleko w temperaturze pokojowej. wsypywać mąkę i wlewać mleko naprzemiennie, cały czas miksując. Żurawinę umyć, osuszyć i wsypać do ciasta. Wymieszać delikatnie. Łyżką nałożyć ciasto do foremek (wyszło mi 16 szt). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 25 minut z termoobiegiem. Wystudzić na kratce. Na polewę: do metalowej miski wrzucić miód i czekoladę, dodać mleko, postawić miskę nad parą i mieszając rozpuścić. Polać babeczki.