Sposób przygotowania:
Babeczki z z wyplywajaca czekolada
1.Nastawic piekarnik na 240°(thermostat-8). Rozpuscic 150g czekolady razem z maslem w kapeieli morskiej lub 2min w mikrofali.
2.Wymieszac cale jajka z cukrem do bialosci, dodac make i wymieszac wszystko z rozpuszczona czekolada z maslem.
3.Posmarowac maslem foremki. Nalac mase do polowy foremki i polozyc na srodku po 2 kostki czekolady , nastepnie dolac masy do wysokosci ¾ foremki ( troche rosna).
4.Wlozyc do piekarnika na 10 min. Po upieczeniu wyciagnac z foremek i podawac jeszcze cieple, aby czekolada byla jeszcze plynaca. Ja polalam sosem malinowym (nieslodzonym), zeby otrzymac slodko kwaskowy smak, bo inaczej mozna sie zaslodzic.
Moje foremki byly za duze, porcja tego ciacha jest ogromna, wiec proponuje mniejsze foremki. Ciasto to mozna podgrzac w mikrofali przed podaniem, jak zostaie na drugi dzien.
2.Wymieszac cale jajka z cukrem do bialosci, dodac make i wymieszac wszystko z rozpuszczona czekolada z maslem.
3.Posmarowac maslem foremki. Nalac mase do polowy foremki i polozyc na srodku po 2 kostki czekolady , nastepnie dolac masy do wysokosci ¾ foremki ( troche rosna).
4.Wlozyc do piekarnika na 10 min. Po upieczeniu wyciagnac z foremek i podawac jeszcze cieple, aby czekolada byla jeszcze plynaca. Ja polalam sosem malinowym (nieslodzonym), zeby otrzymac slodko kwaskowy smak, bo inaczej mozna sie zaslodzic.
Moje foremki byly za duze, porcja tego ciacha jest ogromna, wiec proponuje mniejsze foremki. Ciasto to mozna podgrzac w mikrofali przed podaniem, jak zostaie na drugi dzien.
luna
Jojo