Sposób przygotowania:
Babeczki z masą kajmakową, orzechami i borówkami
Robimy ciasto kruche: mąkę przesiewamy do miseczki, dodajemy cukier puder i masło, które siekamy nożem. Zagniatamy ciasto, zawijamy je w folię, wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkowujemy i za pomocą foremek do babeczek wykrajamy kawałki ciasta, którymi wylepiamy natłuszczone foremki. Babeczki obciążamy np.ryżem lub kaszą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok.15 min.w 180 st.C. Studzimy, wyjmujemy babeczki z foremek.
Masę kajmakową miksujemy z masłem.
Orzeszki siekamy drobno.
Borówki myjemy.
Na kruche ciastka wykładamy masę, posypujemy ją orzechami, na wierzch wykładamy borówki.
Masę kajmakową miksujemy z masłem.
Orzeszki siekamy drobno.
Borówki myjemy.
Na kruche ciastka wykładamy masę, posypujemy ją orzechami, na wierzch wykładamy borówki.