Sposób przygotowania:
Babka bardzo cytrynowa
Oddzielić białka od żółtek. W misie zmiksować miękką margarynę z cukrem, cukrem wanilinowym, żółtkami, sokiem z cytryny i skórką cytrynową. Gdy masa będzie gładka, dodawać partiami przesiane mąki oraz proszek do pieczenia. Zmiksować do uzyskania jednolitej, lepkiej konsystencji.
W osobnej misie ubić białka. Tak ubite dodawać powoli i delikatnie do pierwszej części ciasta i tak też delikatnie wymieszać.
Przygotowaną masę wylać do niedużej formy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Wygładzić wierzch. Zapiekać przez ok. 60 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu pozostawić na częściowe przestudzenie w jeszcze gorącym piekarniku.
Można posypać cukrem pudrem.
W osobnej misie ubić białka. Tak ubite dodawać powoli i delikatnie do pierwszej części ciasta i tak też delikatnie wymieszać.
Przygotowaną masę wylać do niedużej formy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Wygładzić wierzch. Zapiekać przez ok. 60 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu pozostawić na częściowe przestudzenie w jeszcze gorącym piekarniku.
Można posypać cukrem pudrem.