Sposób przygotowania:
Szynka wieprzowo- drobiowa
Filet drobiowy, pokroić w kostkę, przełożyć do blendera, zmiksować.
Następnie dodać śmietankę, sól i pieprz, dobrze wyrobić.
Szynkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, dodać do musu z kurczaka, dodać przyprawy i sól peklową, dokładnie wymieszać.
Przełożyć mięso do foliowego woreczka, dobrze ubijać za pomocą pałki do ucierania ciasta, zawijamy woreczek do środka.
Mięso dociskami pokrywą ze sprężyną i odstawiamy na 24 godz. w chłodne miejsce.
Po tym czasie bierzemy wysoki garnek, nalewamy wodę tak, aby poziom wody był wyższy niż poziom mięsa w szynkowarze.
Wkładamy szynkowar do wody i parzymy przez 2 godziny, temperatura mięsa w szynkowarze powinna wynosić ok. 72°C.
Po tym czasie szynkowar studzimy i wkładamy go na całą noc do lodówki.
Następnie dodać śmietankę, sól i pieprz, dobrze wyrobić.
Szynkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, dodać do musu z kurczaka, dodać przyprawy i sól peklową, dokładnie wymieszać.
Przełożyć mięso do foliowego woreczka, dobrze ubijać za pomocą pałki do ucierania ciasta, zawijamy woreczek do środka.
Mięso dociskami pokrywą ze sprężyną i odstawiamy na 24 godz. w chłodne miejsce.
Po tym czasie bierzemy wysoki garnek, nalewamy wodę tak, aby poziom wody był wyższy niż poziom mięsa w szynkowarze.
Wkładamy szynkowar do wody i parzymy przez 2 godziny, temperatura mięsa w szynkowarze powinna wynosić ok. 72°C.
Po tym czasie szynkowar studzimy i wkładamy go na całą noc do lodówki.
biedroneczki