Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa
Masło roztapiamy i studzimy, aż będzie letnie. Do wysokiej miski wsypujemy cukier, wbijamy całe jajka, a następnie dodajemy śmietanę i masło. Dodajemy także sok z cytryny i tartą skórkę. Wszystko miksujemy na puszystą jednolitą masę. Dodajmy po łyżce przesianą mąkę i proszek do pieczenia-cały czas miksując, aż do uzyskania jednolitej masy-będzie dość gęsta.
Formę do babki natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą.Wylewamy ciasto i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach około 35 minut.
Podajmy polana lukrem lub obsypaną cukrem pudrem.
Smacznego!
Formę do babki natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą.Wylewamy ciasto i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach około 35 minut.
Podajmy polana lukrem lub obsypaną cukrem pudrem.
Smacznego!


Czekoladka 2