gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Babka czekoladowo-miodowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka czekoladowo-miodowa to świetna propozycja na Świąteczny Stół. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)

Babka czekoladowo-miodowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka czekoladowo-miodowa

 

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowo-miodowa
W garnuszku umieszczamy masło, miód i wodę.

Podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą.

Następnie dodajemy czekoladę połamaną w kostkę i odstawiamy na chwilę.

Następnie mieszamy i studzimy.

Następnie mieszankę wlewamy do większej miski.

Dodajemy jajka i cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.

Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.

Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka.

Studzimy.

Czekoladę rozpuszczamy i polewamy upieczone ciasto.

Smacznego ;)
Babka czekoladowo-miodowa
W garnuszku umieszczamy masło, miód i wodę. Podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą.
Babka czekoladowo-miodowa
Dodajemy jajka i cukier, mąkę, proszek do pieczenia,sodę i kakao.
Babka czekoladowo-miodowa
Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Babka czekoladowo-miodowa
Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka.