Sposób przygotowania:
Sernik Kangoos z białą czekoladą
1. 250 g herbatników rozbijamy lub miksujemy w blenderze. Masło rozpuszczamy, dodajemy do herbatników, mieszamy i wykładamy na dno tortownicy 23 cm. Ubijamy. Wstawiamy do lodówki.
2. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
3. Śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce serek mascarpone i ciągle ubijając dolewamy biała czekoladę.
4. Do masy serowej dosypujemy płatki Kangus (2 szklanki) i delikatnie mieszamy drewniana łyżką. Wykładamy na spód herbatnikowy.
5. 150 g herbatników rozkruszamy drobno i posypujemy nimi masę serową.
6. Masło ucieramy cukrem pudrem i pastą waniliowa, dodajemy serek homo i wykładamy na herbatniki.
7. Mleczna czekoladę ścieramy na grubych oczkach i razem z reszta płatków Kangus używamy do dekorowania sernika.
2. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
3. Śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce serek mascarpone i ciągle ubijając dolewamy biała czekoladę.
4. Do masy serowej dosypujemy płatki Kangus (2 szklanki) i delikatnie mieszamy drewniana łyżką. Wykładamy na spód herbatnikowy.
5. 150 g herbatników rozkruszamy drobno i posypujemy nimi masę serową.
6. Masło ucieramy cukrem pudrem i pastą waniliowa, dodajemy serek homo i wykładamy na herbatniki.
7. Mleczna czekoladę ścieramy na grubych oczkach i razem z reszta płatków Kangus używamy do dekorowania sernika.