zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Babka Bartusia

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

to bardzo prosty przepis , można ją zrobić razem z dzieckiem..

Babka Bartusia

Składniki:

Babka Bartusia

 

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki zwykłej
  • 1 szklanka maki ziemniaczanej
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • dowolny aromat

Sposób przygotowania:

Babka Bartusia
jajka z cukrem zmiksować dodać maki i zmiksować wlać ojej i proszek do pieczenia i zmiksować wlać dowolny aromat( ja lubię migdałowy) i zmiksować można na koniec dodać rodzynki i wymieszać wylać do foremki . przejechać nożem wzdłuż babki i upiec piec około 30 min w temp. 180st.C (termoobieg)

Tagi:

jajko jajka mak