Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa z filecikami z pomarańczy
Jajka ubijamy z 0,5 szkl. cukru pudru na puch. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, olej, kisiel, skórkę z cytryny i sok z połowy cytryny wszystko mieszamy łyżką.
Wlewamy do natłuszczonej formy.
Pomarańcze obieramy ze skórki i z błonek wykładamy na ciasto.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 45 minut w 180 C.
Po upieczeniu polewamy lukrem (0,5szkl. cukru pudru i sok z połowy cytryny).
Wlewamy do natłuszczonej formy.
Pomarańcze obieramy ze skórki i z błonek wykładamy na ciasto.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 45 minut w 180 C.
Po upieczeniu polewamy lukrem (0,5szkl. cukru pudru i sok z połowy cytryny).