Sposób przygotowania:
Babka dwanaście łyzek
1. Jaja ubijamy na puch z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy cukier.
2. Odmierzamy 12 łyżek mleka i 12 łyżek oleju i również miksujemy razem z masa jajeczną. Dolewamy sok wyciśnięty z cytryny i opcjonalnie startą skórkę.
3. Mąkę tortowa mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodając porcjami miksujemy razem.
4. Podłużną keksówkę smarujemy lekko olejem i wlewamy do niej ciasto.
5. Pieczemy 45-50 minut (do suchego patyczka) w temperaturze180 stopni.
6. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem albo rozpuszczona czekoladą.
2. Odmierzamy 12 łyżek mleka i 12 łyżek oleju i również miksujemy razem z masa jajeczną. Dolewamy sok wyciśnięty z cytryny i opcjonalnie startą skórkę.
3. Mąkę tortowa mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodając porcjami miksujemy razem.
4. Podłużną keksówkę smarujemy lekko olejem i wlewamy do niej ciasto.
5. Pieczemy 45-50 minut (do suchego patyczka) w temperaturze180 stopni.
6. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem albo rozpuszczona czekoladą.