Sposób przygotowania:
Babka wielkanocna z migdałami i czekoladąCiasto:
Ciasto: Jajka miksujemy z cukrami na puszystą masę, wlewamy olej i dokładnie miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i sok z cytryny, ponownie miksujemy.
Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy migdały i czekoladę. Mieszamy łyżką.
Do pieczenia:
Do pieczenia: Foremkę na babkę smarujemy masłem lub margaryną i oprószamy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto.
Pieczenie i podanie:
Pieczenie: Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut do ładnego zrumienienia i suchego patyczka. Upieczoną wyjmujemy z formy i studzimy.
Podanie: Gotową kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Babkę można pokroić na około 12 porcji.
robaczek
Babeczka35
Bardzo polecam upiec :)