Sposób przygotowania:
Babka na Halloween
1. Margarynę roztopić i odstawić do ostygnięcia.
2. W między czasie jajka ubić z cukrem na puszystość.
3. Dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia i ubić.
4. Dodać letnią margarynę i ponownie ubić.
5. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej fioletowy barwnik, a do trzeciej pomarańczowy barwnik.
6. Formę na babkę posmarować cieniutko margaryną. Nakładać ciasto warstwami. Najpierw nałożyć ciasto kakaowe, później fioletowe i na koniec pomarańczowe.
7. Piec przez około 45 minut w 180 stopniach
8. Babkę lekko przestudzoną, ale ciepłą wyjąć z formy.
9. Przygotować lukier. Białko utrzeć z cukrem pudrem (cukier puder dodawać stopniowo). Lukier nie może być ani za gęsty ani za rzadki.
10. Lukier podzielić na dwie części. Do jednej dać fioletowy barwnik, a do drugiej pomarańczowy.
11. Babkę udekorować lukrem. Odstawić do zastygnięcia.
12. Gotowe! Smacznego!
2. W między czasie jajka ubić z cukrem na puszystość.
3. Dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia i ubić.
4. Dodać letnią margarynę i ponownie ubić.
5. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej fioletowy barwnik, a do trzeciej pomarańczowy barwnik.
6. Formę na babkę posmarować cieniutko margaryną. Nakładać ciasto warstwami. Najpierw nałożyć ciasto kakaowe, później fioletowe i na koniec pomarańczowe.
7. Piec przez około 45 minut w 180 stopniach
8. Babkę lekko przestudzoną, ale ciepłą wyjąć z formy.
9. Przygotować lukier. Białko utrzeć z cukrem pudrem (cukier puder dodawać stopniowo). Lukier nie może być ani za gęsty ani za rzadki.
10. Lukier podzielić na dwie części. Do jednej dać fioletowy barwnik, a do drugiej pomarańczowy.
11. Babkę udekorować lukrem. Odstawić do zastygnięcia.
12. Gotowe! Smacznego!
biedroneczki