Sposób przygotowania:
Babka ekspresowa na majonezie
1. Przygotowałam miskę do której wbiłam całe jajka, dosypałam dwa rodzaje cukru i zmiksowałam na jednolitą masę mikserem.
2. Zmieszałam mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i partiami dosypywałam do zmiksowanej masy, oczywiście nie przerywając miksowania.
3. Na końcu dodałam majonez i znowu wszystko dokładnie zmiksowałam.
4. Następnym etapem było podzielenie ciasta na dwie części. Do jednej części dodałam kakao i zmiksowałam ją.
5. Przygotowałam formę z kominem ( u mnie silikonowa, więc nie musiałam niczym jej smarować ). Na przemian wlewałam ciasto ciemne i ciasto jasne, aż do wyczerpania.
6. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 160 stopni C i włożyłam formę z ciastem na czas około 40 minut.
7. Wystudziłam babkę i posypałam cukrem pudrem.
Smacznego !
2. Zmieszałam mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i partiami dosypywałam do zmiksowanej masy, oczywiście nie przerywając miksowania.
3. Na końcu dodałam majonez i znowu wszystko dokładnie zmiksowałam.
4. Następnym etapem było podzielenie ciasta na dwie części. Do jednej części dodałam kakao i zmiksowałam ją.
5. Przygotowałam formę z kominem ( u mnie silikonowa, więc nie musiałam niczym jej smarować ). Na przemian wlewałam ciasto ciemne i ciasto jasne, aż do wyczerpania.
6. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 160 stopni C i włożyłam formę z ciastem na czas około 40 minut.
7. Wystudziłam babkę i posypałam cukrem pudrem.
Smacznego !