Sposób przygotowania:
Świąteczna KantyczkaRobimy ciasto:

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na sam koniec dajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na trzy części: do jednej dajemy kakao, do drugiej kokos i do trzeciej suchy mak.
ETAP 2:

Brytwankę o wymiarach 25x38 wykładamy papierem do pieczenia. Na sam spód dajemy ciasto z kakao i rozsmarowujemy.
ETAP 3:

Na ciasto z kakao dajemy połowę biszkoptów, które smarujemy z obu stron marmoladą jabłkową.
ETAP 4:

Na biszkoptach rozsmarowujemy ciasto z makiem.
ETAP 5:

Na ciasto z makiem dajemy pozostałe biszkopty posmarowane również z obu stron marmoladą jabłkową.
ETAP 6:

Na biszkoptach rozsmarowujemy ciasto z kokosem.
ETAP 7:

Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni około 60-70 minut.
ETAP 8:

Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy dowolnie.