Sposób przygotowania:
babka na majonezie cytrynowa
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Do miski dodajemy przez sitko mąkę zwykłą i mąkę ziemniaczaną.Dodajemy proszek do pieczenia. Dodajemy do tego majonez i zalewamy margaryną. Mieszamy mikserem. Następnie wbijamy po jednym jaju cały czas mieszając i dodajemy żółtka. Ścieramy skórkę z cytryny i znów mieszamy wszystko. Na koniec dodajemy sok z cytryny i olejek cytrynowy .
Wszystko razem dokąłdnie mieszamy mikserem.
Formy smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 50 minut.
Sprawdzamy suchym patyczkiem czy ciasto jest dobre. Jeżeli wbijemy w najwyższe miejsce upieczonego ciasta patyczek i będzie suche po wyjęciu oznaka że ciasto jest już upieczone.
Ciasto polewamy lukrem albo posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Wszystko razem dokąłdnie mieszamy mikserem.
Formy smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 50 minut.
Sprawdzamy suchym patyczkiem czy ciasto jest dobre. Jeżeli wbijemy w najwyższe miejsce upieczonego ciasta patyczek i będzie suche po wyjęciu oznaka że ciasto jest już upieczone.
Ciasto polewamy lukrem albo posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego