Sposób przygotowania:
Babka jogurtowa ze śliwkami
Śliwki myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy i usuwamy pestki, kroimy w dużą kostkę. Do miski przekładamy wybite jajka, ksylitol, jogurt. Wlewamy mleko i olej, miksujemy do połaczenia składników.
Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, ponownie miksujemy . Wkładamy pokrojone śliwki i mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, ponownie miksujemy . Wkładamy pokrojone śliwki i mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.