Sposób przygotowania:
Ciasto z kakao i jabłkami
Masło rozpuszczamy i studzimy. Jabłka obieramy i kroimy w cząstki. Jajka wybijamy do miski i wsypujemy oba cukry, ubijamy na puszystą masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i masło. Miksujemy do połączenia się składników.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, a ranty smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wkładamy ciasto i układamy pokrojone jabłka, wciskamy w ciasto.
Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, a ranty smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wkładamy ciasto i układamy pokrojone jabłka, wciskamy w ciasto.
Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.