Sposób przygotowania:
Babka jogurtowa o smaku cytrynowym
Do jednej miski wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier, mieszamy.
Do drugiej miski przekładamy jogurt naturalny i wlewamy olej, dodajemy jajka oraz startą z cytryny skórkę i sok, dokładnie mieszamy.
Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy do połączenia się składników. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Do drugiej miski przekładamy jogurt naturalny i wlewamy olej, dodajemy jajka oraz startą z cytryny skórkę i sok, dokładnie mieszamy.
Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy do połączenia się składników. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.