Sposób przygotowania:
Ciasto pieczone z jabłkami z kisielem
Jabłka umyte pokroić na plasterki (jak skórka jest ładna to nie obieram). Do garnka, wlać wodę i gotować do miękkości jabłek (jabłek nie rozdrabniam, mają być kawałeczki) i wsypać cukier. Wlać kisiel wymieszany z wodą i mieszać do zagęszczenia, zostawić do wystudzenia na "letnie" aby mocno nie stężały.
Składniki o temperaturze pokojowej.
Do pojemnika dodać jajka, miękką palmę, cukier, cukier wanilinowy i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć mikserem na gładkie i nie za gęste ciasto.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, połowę ciasta rozsmarować na dnie formy, wyłożyć jabłka z kisielem, wygładzić wierzch.
Resztę ciasta rozsmarować na jabłkach i piec w nagrzanym na 200C piekarniku, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, aby jabłka stężały, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Składniki o temperaturze pokojowej.
Do pojemnika dodać jajka, miękką palmę, cukier, cukier wanilinowy i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć mikserem na gładkie i nie za gęste ciasto.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, połowę ciasta rozsmarować na dnie formy, wyłożyć jabłka z kisielem, wygładzić wierzch.
Resztę ciasta rozsmarować na jabłkach i piec w nagrzanym na 200C piekarniku, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, aby jabłka stężały, przed podaniem posypać pudrem cukrem.