dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Babka makowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki przepis na nieco inną babkę mniam :)

Babka makowa

Składniki:

Babka makowa

 

 

 

  • 1 szklanka cukru

 

  • 1 szklanka maku

 

 

  • rodzynki

 

  • łyżka wódki (jeśli się akurat ma )

 

  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

 

  • cukier waniliowy

 

  • bakalie ( jeśli się ma )

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babka makowa
1) Roztopić tłuszcz z cukrem 2) Wsypać mak (poczekać do ostygnięcia) 3) Dodać żółtka - zamieszać 4) Dodać mąkę + proszek , wódkę bakalie. 5) Na końcu ubite białka ( Delikatnie ) 7)Blachę wysmarować i posypać bułką tartą. 8) Piec 160-180 stopni ok 40- 45 min