Sposób przygotowania:
Babka na jogurcie naturalnym
Ważne aby składniki były w temperaturze pokojowej. wtedy jest mniejsze ryzyko zakalca.
Najpierw miksujemy jajka z cukrem - musi powstać puszysta biała masa. Dolewamy powoli olej, potem mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na koniec za pomocą szpatułki do całość mieszamy z jogurtem.
Piekłam 55 minut w 160 st z termoobiegiem.
Po wyjęciu babę polałam cytrynowym lukrem - dwie łyżki soku cytrynowego - miałam tzw cytrynkę zmieszałam z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej lejącej ale nie za bardzo masy.
Udekorowałam czekoladowymi jajeczkami i puszystym kurczaczkiem, któremu ziarenka zrobiłam z resztki masy marcepanowej.
Najpierw miksujemy jajka z cukrem - musi powstać puszysta biała masa. Dolewamy powoli olej, potem mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na koniec za pomocą szpatułki do całość mieszamy z jogurtem.
Piekłam 55 minut w 160 st z termoobiegiem.
Po wyjęciu babę polałam cytrynowym lukrem - dwie łyżki soku cytrynowego - miałam tzw cytrynkę zmieszałam z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej lejącej ale nie za bardzo masy.
Udekorowałam czekoladowymi jajeczkami i puszystym kurczaczkiem, któremu ziarenka zrobiłam z resztki masy marcepanowej.