Sposób przygotowania:
Kokosowy przysmak
Do rondla wlać mleko, dodać cukier i cukier waniliowy.
Podgrzewać tak długo aż cukier z cukrem waniliowym całkowicie sie rozpuści, co jakiś czas mieszając (podgrzewamy na małym ogniu).
Gdy cukier całkowicie się rozpuści doprowadzić mleko do zagotowania i gotować około 8 - 10 minut cały czas mieszając, aby nam mleko nie wykipiało i się nie przypaliło.
Gdy masa będzie miała konsystencje syropu zdjąć z ognia i dodać wiórki kokosowe oraz mleko kokosowe w proszku.
Dokładnie wymieszać aż składniki się całkowicie połączą.
Połowę masy wyłożyć do niewielkiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia.
Do drugiej połowy dodać barwnik (u mnie różowy) i ponownie wymieszać.
Następnie różową masę nałożyć na masę białą wyrównać i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Wyjąć z blaszki i pokroić w kawałki.
Podgrzewać tak długo aż cukier z cukrem waniliowym całkowicie sie rozpuści, co jakiś czas mieszając (podgrzewamy na małym ogniu).
Gdy cukier całkowicie się rozpuści doprowadzić mleko do zagotowania i gotować około 8 - 10 minut cały czas mieszając, aby nam mleko nie wykipiało i się nie przypaliło.
Gdy masa będzie miała konsystencje syropu zdjąć z ognia i dodać wiórki kokosowe oraz mleko kokosowe w proszku.
Dokładnie wymieszać aż składniki się całkowicie połączą.
Połowę masy wyłożyć do niewielkiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia.
Do drugiej połowy dodać barwnik (u mnie różowy) i ponownie wymieszać.
Następnie różową masę nałożyć na masę białą wyrównać i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Wyjąć z blaszki i pokroić w kawałki.
gusia1000