Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinami i galaretką
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu z tym że mniej wody o 1/4 szkl.
Malinki oczyścić.
Tortownice o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć i spiąć obręcz następnie poukładać biszkopty.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, mieszając aż do rozpuszczenia żelatyny.
Dodać mleko i dokładanie wymieszać.
Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.
Dodać garść rodzynek i delikatnie wymieszać.
Na spód z biszkoptów wylać ser, wyrównać powierzchnię rozłożyć oczyszczone maliny i wstawić sernik do lodówki na około 40 minut.
Sernik wyjąc z lodówki i porcjami nakładać tężejąca galaretkę.
Ciasto włożyć do lodówki, do całkowitego stężenia.
Malinki oczyścić.
Tortownice o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć i spiąć obręcz następnie poukładać biszkopty.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, mieszając aż do rozpuszczenia żelatyny.
Dodać mleko i dokładanie wymieszać.
Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.
Dodać garść rodzynek i delikatnie wymieszać.
Na spód z biszkoptów wylać ser, wyrównać powierzchnię rozłożyć oczyszczone maliny i wstawić sernik do lodówki na około 40 minut.
Sernik wyjąc z lodówki i porcjami nakładać tężejąca galaretkę.
Ciasto włożyć do lodówki, do całkowitego stężenia.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)