Sposób przygotowania:
Kolorowy sernik na zimno
Galaretkę szafirową i żółtą wymieszać, każdą z osobna w szklance gorącej wody. Wystudzić. Przelać do miseczek i włożyć do lodówki do zastygnięcia galaretki.
Żelatynę namoczyć w połowie szklanki chłodnej wody. Pozostawić do napęcznienia na około 15 minut. Po tym czasie wymieszać z 400 ml gorącej wody. Wystudzić.
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Dodać przestudzoną żelatynę. Wymieszać.
Szafirową i żółtą galaretkę pokroić w kostkę. Dodać do masy serowej. Wymieszać. Przelać do formy. Włożyć sernik do lodówki.
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na plasterki. Ułożyć na serniku.
Galaretkę truskawkową przyrządzić według instrukcji na opakowaniu. Wystudzić. Tężejącą wylać na truskawki. Sernik włożyć do lodówki do stężenia galaretki.
Żelatynę namoczyć w połowie szklanki chłodnej wody. Pozostawić do napęcznienia na około 15 minut. Po tym czasie wymieszać z 400 ml gorącej wody. Wystudzić.
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Dodać przestudzoną żelatynę. Wymieszać.
Szafirową i żółtą galaretkę pokroić w kostkę. Dodać do masy serowej. Wymieszać. Przelać do formy. Włożyć sernik do lodówki.
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na plasterki. Ułożyć na serniku.
Galaretkę truskawkową przyrządzić według instrukcji na opakowaniu. Wystudzić. Tężejącą wylać na truskawki. Sernik włożyć do lodówki do stężenia galaretki.