Sposób przygotowania:
Cytrusowy sernik na zimno
1. Drobno pokruszone i wymieszane z roztopionym masłem biszkopty wysypać do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wylepić spód. Odłożyć do lodówki.
2. Galaretki rozpuścić we wrzącej w wodzie, odstawić w chłodne miejsce.
3. Żelatynę wymieszać w zimnej wodzie, odstawić.
4. Twaróg przełożyć do miski. Wlać ekstrakt pomarańczowy, sok z cytryny i wsypać cukier puder. Zmiksować. Napęczniałą żelatynę roztopić w kąpieli wodnej cały czas mieszając, tak aby się nie zagotowała. Ciągle miksując masę serową wlać rozpuszczoną, lekko przestudzoną żelatynę. Masę wyłożyć na biszkopty. Wetknąć pokrojone w plasterki brzoskwinie, odłożyć do lodówki.
5. Na wierzch sernika wylać tężejącą galaretkę. Deser odłożyć na noc do lodówki. Smacznego!
2. Galaretki rozpuścić we wrzącej w wodzie, odstawić w chłodne miejsce.
3. Żelatynę wymieszać w zimnej wodzie, odstawić.
4. Twaróg przełożyć do miski. Wlać ekstrakt pomarańczowy, sok z cytryny i wsypać cukier puder. Zmiksować. Napęczniałą żelatynę roztopić w kąpieli wodnej cały czas mieszając, tak aby się nie zagotowała. Ciągle miksując masę serową wlać rozpuszczoną, lekko przestudzoną żelatynę. Masę wyłożyć na biszkopty. Wetknąć pokrojone w plasterki brzoskwinie, odłożyć do lodówki.
5. Na wierzch sernika wylać tężejącą galaretkę. Deser odłożyć na noc do lodówki. Smacznego!