Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Babka puchowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babka to nie tylko ciasto na wielkanocny stół.Ja w domu często ją piekę , jest pyszna i pulchna , długo trzyma wilgotność.

Babka puchowa Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka puchowa Eli

 

  • 1 margaryna
  • 6 jajek
  • 2 szkl.cukru
  • 2 szkl.mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek mąki
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka octu
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babka puchowa Eli
W garnku na małym ogniu roztapiamy margarynę . Po ostudzeniu margarynę utrzeć z cukrem , po czym kolejno wbijać jajka . Do masy jajecznej dodać make ziemniaczaną i zwykłą mąkę z proszkiem do pieczenia . Delikatnie mieszamy.Pod koniec mieszania babki dolewamy oliwę i ocet.Przelewamy na blaszkę do babki i pieczemy w piekarniku ok.50 min. w temperaturze 180 stopni. 
Babka puchowa Eli
na małym ogniu w garnku roztapiamy margarynę.
Babka puchowa Eli
po wymieszaniu margaryny z cukrem wbijamy jajka.
Babka puchowa Eli
do masy jajecznej dodajemy mąki , oliwę i ocet.
Babka puchowa Eli
wlewamy ciasto na blachę i pieczemy w piekarniku.

Tagi:

jajko jajka